Аудіокниги українською » Реклама » Як вибрати ТВ-панель: на що звертати увагу

Як вибрати ТВ-панель: на що звертати увагу

Як вибрати ТВ-панель: на що звертати увагу
  • Рейтинг: 0 (0 голосів) -

Вибір телевізора здається простим. Достатньо зайти у звичайний чи інтернет-магазин, оформити замовлення та чекати, доки вам його доставлять. Насправді, більшість покупців довго шукають телевізор і в кінцевому підсумку приймають рішення лише за ціною. Це не раціонально.

Набагато розумніше у першу чергу орієнтуватися на конкретні апаратні параметри. То як вибрати ТВ-панель, щоб вона максимально відповідала потребам? Розповідаємо.

 

Діагональ ТВ-панелі

Одне з перших, на що звертають увагу перед покупкою телевізора, це діагональ екрану. Бажано орієнтуватися на наявний простір. Для невеликої спальні цілком достатньо 40-дюймової моделі. У просторій вітальні можна вибрати більшу.

Розмір має бути скоригований відповідно до відстані, з якої користувачі дивляться телевізор. Якщо відстань від дивану до екрану 3 метри, то оптимальна діагональ – 55 дюймів. Якщо більша, то диванний гарнітур слід відсунути. Занадто мала відстань робить зображення розмитим, і для його охоплення потрібно напружувати очі.

Наскільки великий телевізор купувати, також залежить від бюджету. Зазвичай, доводиться вибирати менші моделі з обмеженим функціоналом. Втім, не завжди. Телевізор потрібного розміру, якісний, оснащений новими технологіями та за доступною ціною ви легко знайдете, перейшовши за посиланням https://www.ctrs.com.ua/ru/televizory/brand-gazer/.

Роздільна здатність

Чим вища роздільна здатність, тим краща якість зображення. Мінімальна роздільна здатність, на яку варто звернути увагу, це Full HD. Телевізора Full HD достатньо для людей, які бажають дивитися фільми лише час від часу, застосовують ТВ-панель в основному для перегляду каналів новин, ігрових шоу тощо.

Телевізори Ultra HD, 4K і 8K забезпечують кращу деталізацію. Поціновувачам хорошого кіно та вимогливим користувачам рекомендуються в основному моделі 4K. Телевізор 4K також ідеально підходить для геймерів, що цінують швидкість у грі.

Звісно SMART

Smart TV дозволяє зручно вибирати та переглядати фільми, серіали тощо на стрімінгових платформах. Дивитися контент у соціальних мережах та на різних веб-сайтах. Крім того, смарт-телевізори мають ряд зручних функцій.

Голосове керування дозволяє включити обрану програму без використання пульта, а функція читання електронної пошти – дозволяє бути в курсі новин з роботи. Також стане в нагоді можливість підключити телевізор до смартфона або планшета для відтворення збережених на них відео чи аудіофайлів.

Телевізор у мультимедійну кімнату

Користувачі з найвищими вимогами до якості зображення телевізора та функціональності обладнання часто вирішують не тільки придбати висококласну ТВ-панель, але й створити мультимедійну кімнату. В цьому випадку варто звернути увагу на можливість підключення до нього звукової системи. Набір колонок з ресивером та сабвуфером дозволяють забезпечити оптимальну акустику в інтер’єрі.

Цікавим вибором є не тільки стандартні смарт-телевізори, а й телевізори, оснащені технологією Ambilight. Завдяки йому світіння, яке створюють світлодіоди в корпусі пристрою, виводиться на стіну за телевізором. Цей ефект створює у користувача враження, що зображення виходить за рамки екрану.

Крім того, світлодіоди підлаштовуються під кольори зображення – вони збігаються з домінуючими кольорами у фільмі. Це робить ефект винесення екрана за межі корпусу телевізора ще кращим.


Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий