Аудіокниги українською » Реклама » Що таке криптодепозит та як він реалізований на криптобіржі WhiteBIT?

Що таке криптодепозит та як він реалізований на криптобіржі WhiteBIT?

Що таке криптодепозит та як він реалізований на криптобіржі WhiteBIT?
  • Рейтинг: ( голосів) -

WhiteBIT – одна з найбільших криптофіатних платформ у Європі, яка має українське коріння. Крім активної торгівлі, на біржі ви також можете скористатися розділом пасивного заробітку, в якому доступний криптодепозит. Якщо банківські вклади вас не приваблюють своїми невеликими відсотковими ставками, варто розглянути таку ж послугу, тільки в криптовалютній сфері.


Що таке депозит криптовалют на WhiteBIT?

Криптодепозит чи криптолендинг – це чудова альтернатива банківським вкладам, де замість фіатних валют використовуються цифрові активи. Одна з переваг такої послуги – вигідні відсотки, які можуть сягати 18,65%. Лендинг криптовалют є одним із видів криптокредитування, при якому інвестори надають криптобіржі позику в певній крипті. Ви здаєте свої монети в оренду на заздалегідь встановлений термін за фіксованою відсотковою ставкою. За це ви отримуєте нарахування в тій же криптовалюті. Наприклад, якщо для криптолендингу ви використовували 1 BTC, то в кінці терміну можете отримати 1,3 BTC, з чого випливає, що ваш чистий прибуток становить 0,3 BTC.


Криптобіржа WhiteBIT пропонує широкий вибір тарифних планів, де кожен зможе знайти відповідний для себе варіант. Пропозиції щодо крипто-депозиту відрізняються такими параметрами:



  • Відсоткова ставка та термін дії плану. Все підпорядковано простому правилу: чим більш тривалий депозит, тим вища прибутковість, яка може сягати 18,64% на рік. Покласти криптовалюту на депозит можна від 10 до 365 днів залежно від обраного плану.

  • Види криптовалют. Ви можете робити вклади як у популярних монетах (BTC, ETH, USDT), так і в менш відомих. З повним списком можна ознайомитись на сайті біржі.


Якщо ціна криптовалюти з часом зросте, то ви не тільки заробите на відсотках з депозиту, а й на різниці в курсах купівлі та продажу монет. Переваги криптодепозиту від WhiteBIT: різноманітність тарифних планів, низький поріг входу, високі відсоткові ставки, надійний захист активів на біржі.


Переваги та недоліки крипто-лендингу

До основних плюсів цього пасивного способу заробітку можна віднести наступне:


  • Це більш вигідне рішення порівняно з традиційними банківськими вкладами.

  • Дохід можливий із вільних грошей, які ви утримуєте як інвестиції.

  • Платформа криптовалют дозволяє вибирати план або налаштовувати критерії вкладу, щоб користувачі могли досягти максимальної вигоди.

  • Через лендинг розробники можуть просувати маловідомі токени.

  • У DeFi-секторі за рахунок пулів та смарт-контрактів немає потреби у залученні до процесу посередників.

  • Здебільшого відсутні комісії за введення та виведення коштів. Виводити активи, як правило, можна у будь-який час.

Перед тим як класти криптовалюту на депозит, варто ознайомитися і з деякими мінусами цього методу. Основні з них: невеликий вибір пропозицій, діють ліміти на вклади, на ринку діють шахраї. Якщо ви розглядаєте для себе лендинг на децентралізованих майданчиках, то в цьому випадку слід остерігатися також хакерських атак.