Аудіокниги українською » Реклама » Як продовжити термін служби смартфона

Як продовжити термін служби смартфона

Як продовжити термін служби смартфона
  • Рейтинг: ( голосів) -

Виробникам вигідно постійно впроваджувати нові моделі, навіть якщо вони мають мінімум удосконалень. Саме тому середній термін підтримки знаходиться на рівні трьох років, після чого ви не зможете отримувати оновлення. Це означає, що ви не отримаєте нові функції, хоча це було б можливо, та й захист не буде оновлюватися, а ймовірність наразитися на нові загрози зростатиме. 


Новий тренд

Останнім часом відомі бренди почали змінювати своє ставлення до користувачів у цьому питанні. Яскравий приклад — презентація Pixel 8, на який виробник пообіцяв підтримку протягом семи років. Погодьтеся, солідний термін. Навіть якщо це маркетингові хитрощі, Google доведеться тримати марку. 


Як продовжити термін служби смартфона

Такий саме термін підтримки отримав Galaxy S24, а це явний натяк іншим брендам рухатися в цьому напрямку.



Раніше тривалою підтримкою характеризувалися хіба що Айфони, які оновлювалися протягом 5-6 років, у той час як для Андроїд-телефонів максимум, на що можна було розраховувати — це 4 роки оновлень.



Рішення Google збільшити цей термін до 7 років — це результат ретельного аналізу використання телефонів цього бренду, включно із ринком б/в пристроїв. Виявилося, що активність старих апаратів спостерігається саме в семирічному діапазоні.  Це означає, що коли ви придбаєте Pixel 8, наприклад, тут https://www.ctrs.com.ua/smartfony-mobilnye-telefony/, то його актуальність збережеться до 2031 року, коли має з’явитися Android 21.



Оновлення операційної системи та її компонентів — це запорука забезпечення оптимального функціонування гаджета, але він може вийти із ладу і з інших причин. Декілька порад допоможуть продовжити термін служби недешевого пристрою.


Вчасно міняйте батарею

Сучасні літій-іонні акумулятори характеризуються високою ємністю і здатністю витримувати велику кількість циклів розрядження/зарядки. Але в будь-якому випадку їм властива деградація, яка стає особливо помітною після двох років роботи. Якщо ви помітили, що смартфон сідає набагато швидше, краще не зволікати та поміняти батарею на нову. 



Використовуйте якісний чохол

Як свідчить статистика, більшість випадків ремонту телефонів пов'язана із розбитим склом. Ремонт коштує недешево, тому що разом зі склом виходить із ладу тачскрін. Тому варто одразу встановити на телефон захисне скло чи плівку, хоча багатьом такий захист не до вподоби. 



Ще кращим захистом можна вважати чохол-книжку, який захистить не тільки екран, а і вразливу електроніку на випадок падінь із великої висоти.


Підтримуйте в чистоті роз’єми

Порти для заряджання, а також технологічні отвори мікрофона та динаміків із часом забиваються різноманітним брудом, який періодично потрібно видаляти. Якщо цього не робити, якість та сила звучання будуть погіршуватися, а час зарядження зростатиме.



Чи варто під час вибору нового гаджету орієнтуватися не стільки на його технічні характеристики, скільки на обіцяний тривалий термін підтримки? Мабуть, так, але в комплексі з іншими важливими чинниками.