Аудіокниги українською » Реклама » 7 фінансових помилок, які провокують на розлучення - Реклама

7 фінансових помилок, які провокують на розлучення - Реклама

7 фінансових помилок, які провокують на розлучення - Реклама
  • Рейтинг: 0 (0 голосів) -

Шлюб — це не лише квіти, цукерки та світлини з рожевощокими малюками в інстаграмі. А й спільні інтереси та погляди, й тому числі й на гроші. Фінансовий сервіс MyCredit, на якому, перейшовши за посиланням https://mycredit.ua/ua/uslugi-kreditovaniya/kredit-onlajn-na-kartu/ , можна отримати кошти на будь-які цілі, підготував перелік фінансових помилок, які здатні розсварити навіть найближчих людей.

1. Шопінг впотай

Нікому не подобається, коли його обманюють. Між тим, за статистикою, у кожній третій парі хоча б один із партнерів час від часу приховує інформацію. Наприклад, применшуючи ціну покупок, щоб у більш економної половини “не стався серцевий напад”. Подібна “турбота” шкідлива для відносин. Усе таємне із часом стає явним, а брехня, ставши звичкою, згодом витісняє усі теплі почуття.

2. Нездорова економія

Фінансова грамотність — це, насправді, крута річ. Адже, люди, які не купують харчове сміття та інший непотріб, дозволяють собі значно більше, ніж ті, хто тринькає гроші, піддаючись миттєвим капризам. Однак будь-яка економія має бути корисною, а не шкідливою. Наприклад, неправильним буде купувати дешеву ковбасу, бо за ці ж гроші можна купити куряче м'ясо. Також не кращим варіантом буде йти в зливу декілька кілометрів пішки з малою дитиною, щоб заощадити на таксі.

3. Борги

Якщо в одного з партнерів є незакритий кредит, а другий про нього не нає — це дуже погана ситуація. Якщо вже так вийшло, краще зізнатися й подумати разом, що із цим робити. До речі, більшість фінансових сервісів лояльні до своїх боржників. Наприклад, тут https://mycredit.ua/ua/ цілком реально домовитися про реструктуризацію боргу та спокійно віддавати його частинами.

4. Фінансова зрада

Так називають ситуацію, коли один із партнерів приховує від іншого частину своїх доходів. Причину можуть бути різні: недовіра, жадібність тощо. Та результат один: міцності шлюбу така поведінка точно не додає.

5. Невміння вести бюджет

Опитування, яке проводилося Інститутом сімейних відносин в Україні у 2019 році, показало невтішну статистику: лише близько 29% сімейних пар ведуть сімейний бюджет плануючи усі доходи й витрати. Звісно, відсутність домашнього фінансового обліку — це не така вже й проблема, особливо, якщо родина — забезпечена. Та все ж, коли обидва в парі розуміють, куди щомісяця витрачаються зароблені кошти, вони працюють ефективніше, збирають на великі покупки швидше, і в цілому, міцніше стоять на ногах.

6. Фінансовий егоїзм

Якщо у пари спільний бюджет, то й рішення щодо витрат мають прийматися спільно. Однак трапляється, що один із партнерів витрачає сімейні гроші на власні забаганки, не порадившись із другим. Наприклад, купує собі нову брендову сумочку або якийсь девайс до автомобіля. Така поведінка, якщо вона стає регулярною, із часом може призвести до розриву стосунків.

7. Економічний аб’юз

В цій ситуації, напевне, й коментарі — зайві. Та все ж пояснимо. Якщо, припустимо, в парі один сидить з малюком у декреті, а інший ходить на роботу і видає першому гроші не тоді, коли вдома закінчуються продукти й засоби гігієни, а керуючись власним настроєм, — це насилля. Буває, що маніпулятор відбирає в партнера усі гроші, змушує просити й принижуватися за кожну копійку, ставить умови… Це жахлива ситуація, і триматися за стосунки з такою людиною не має сенсу.

І наостанок…

Не так важливо, спільний у парі бюджет, чи окремий. Але чесність в фінансових питаннях необхідна завжди.


Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий