Аудіокниги українською » Реклама » Як Захистити Персональний Комп'ютер Від Шкідливих Програм Та Вірусів?

Як Захистити Персональний Комп'ютер Від Шкідливих Програм Та Вірусів?

Як Захистити Персональний Комп'ютер Від Шкідливих Програм Та Вірусів?
  • Рейтинг: ( голосів) -

Комп'ютери - це неймовірна технологія, якою багато хто з нас користується щодня. Однак вони схильні до вірусів та шкідливих програм, які можуть пошкодити наші файли та викрасти наші особисті дані, такі як банківські реквізити та інформацію про соціальне страхування. Якщо вам потрібна додаткова безпека, ось 8 способів захистити свій комп'ютер від вірусів.


Як Захистити Персональний Комп'ютер Від Шкідливих Програм Та Вірусів?

1. Оновлюйте програмне забезпечення


Всі операційні системи комп'ютерів отримують часті оновлення, які покращують окремі функції. Ці оновлення також включають заходи безпеки, які захищають наші комп'ютери від новітніх вірусів і шкідливих програм, створених хакерами.


2 Встановіть антивірус


Існує багато антивірусних програм, ціна яких зростає в міру підвищення рівня безпеки. Встановлення найкращого антивірусу - непросте завдання, і іноді нам може бути безпечніше завантажити кілька програм, якщо кожна з них охоплює різні аспекти безпеки.


3. Встановіть VPN


VPN (віртуальна приватна мережа) є потужним інструментом для захисту комп'ютера від вірусів та інших шкідливих програм. Використовуючи VPN, ви створюєте зашифрований тунель між вашим пристроєм і інтернетом, що ускладнює доступ хакерам та кіберзлочинцям до вашої інформації. 


Це особливо важливо при користуванні публічними Wi-Fi мережами, які часто є мішенню для зловмисників. VPN також приховує вашу IP-адресу, забезпечуючи анонімність в інтернеті, що додатково знижує ризик атак з боку вірусів, які можуть використовувати ваше місцезнаходження для таргетованих атак. Хоча VeePN не замінює антивірусне програмне забезпечення, але є важливою частиною комплексної стратегії кібербезпеки. Він забезпечує додатковий рівень захисту ваших даних та конфіденційності.


4. Створюйте резервні копії комп'ютера


Чи регулярно ви створюєте резервні копії інформації на своєму комп'ютері? Якщо ні - а 29 відсотків користувачів комп'ютерів потрапляють у цю категорію - ви не маєте ніякого захисту від непередбачуваних ситуацій, починаючи від виходу з ладу жорсткого диска і закінчуючи пожежею у вашому будинку. Якщо ви цінуєте свої дані, створіть їх резервну копію.


У вас є три основні варіанти резервного копіювання: зовнішній жорсткий диск, онлайн-сервіс резервного копіювання або хмарне сховище. Скористайтеся таким сервісом, як Google Диск, і ваші файли будуть постійно зберігатися в хмарі.


5. Використовуйте надійний пароль


Надійний пароль - це складний пароль, який складається з букв, цифр і символів. Хоча деякі люди використовують один і той самий пароль для всього, намагайтеся уникати такої практики.


Створюючи пароль, використовуйте вісім символів або більше, а щоб їх було легше запам'ятати, спробуйте використовувати короткі фрази, розділені пробілами або знаками підкреслення - наприклад, «car_park_city?»


6. Встановіть рекламний блок


Спливаюча реклама в Інтернеті часто може призвести до появи підозрілих веб-сайтів, які крадуть наші дані та встановлюють віруси. Часто легше сказати, ніж зробити, намагаючись уникнути цього, якщо ми не завантажимо надійний блокувальник реклами, який не дозволить нам бачити їх усі разом.


7. Часто запускайте перевірку на віруси


Якими б чудовими не були всі наші рекламні блоки та антивірусні програми, все одно існує ймовірність завантажити вірус або встановити шкідливе програмне забезпечення. Тому ми повинні запускати перевірку на віруси принаймні щотижня, щоб запобігти або мінімізувати шкоду, заподіяну шкідливим кодуванням. Це можна робити безпосередньо перед створенням резервної копії, щоб переконатися, що у нас немає шкідливих файлів.


8. Уникайте підозрілих посилань


Посилання можуть бути небезпечними, особливо якщо вони з невідомого джерела. Поширеним прийомом, який використовується і сьогодні, є надсилання фішингових електронних листів з посиланнями на шкідливі веб-сайти, які можуть інсталювати вірус або викрадати наші дані. Якщо ми будемо уважними до того, на що натискаємо, це вбереже нас від багатьох потенційних загроз.