Аудіокнига Богдан Хмельницький - автор Проспер Меріме

Богдан Хмельницький
  • Рейтинг: 5 (1 голосів) -
Ви зайшли щоб прослухати аудіокнигу Богдан Хмельницький! від автора Проспер Меріме, читає її - Борис Лобода
Інструкція, як завантажити аудіокнигу

Плеєр для прослуховування аудіокниги Богдан Хмельницький:


Сподобалась аудіокнига? Не будь пасивним, прокоментуй і залиш відгук!
Потрібна реклама? - Пиши на [email protected]

Опис аудіокниги Богдан Хмельницький:

Перед тим як написати про Хмельницького, Мерім ретельно готувався. Він вивчав усі наявні історичні писання на цю тему, намагаючись уникати ухилів, оперуючи історичними документами з різних джерел — українських, польських, французьких, російських.

Звичайно, сучасні історики знайшли в творах Мерріма багато неточностей і домислів, але слід пам’ятати, що наміром автора не було передавати суху хронологію фактів. Натомість його цікавили глибинні мотиви учасників тієї кровопролитної війни. Меріме симпатизував гетьману Богдану та козакам, які відстоювали свою гідність і волю кинути виклик усій католицькій Європі. в той самий час. Автор висловлює своє розуміння польської шляхти, яка щиро відстоювала освячений Церквою світопорядок. Де немає повсталих сепаратистів.

Власне, саме відхід автора, його «нейтралітет» у конфлікті між козацькою шляхтою надали твору додаткової цінності, дозволивши читачам побачити свою історію під іншим кутом зору.

Виданий у 1863 році твір П. Меріме «Богдан Хмельницький» набув у Франції такого резонансу, що протягом року його перевидавали 4 рази! Крім того, Меріметт зумів настільки захопити своїх співвітчизників українською історією, що у травні 1869 року Сенат Франції вирішив запровадити у французьких школах курси української історії. На жаль, перипетії власної історії Франції не зробили цього рішення можливим – у 1870 році Друга Французька імперія припинила своє існування.

Також на сайті ви можете послухати цю аудіокнигу у виконанні Богдана Вірного.


АГОВ! АУДІОКНИГА НЕ ПРАЦЮЄ!
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий