Аудіокнига Ображена трава - автор Світлана Антонишин

Ображена трава
  • Рейтинг: 0 (0 голосів) -
Ви зайшли щоб прослухати аудіокнигу Ображена трава! від автора Світлана Антонишин, читає її - Галина Довгозвяга
Інструкція, як завантажити аудіокнигу

Плеєр для прослуховування аудіокниги Ображена трава:


Сподобалась аудіокнига? Не будь пасивним, прокоментуй і залиш відгук!
Потрібна реклама? - Пиши на [email protected]

Опис аудіокниги Ображена трава:

У Галичині митці мають особливий стиль – європейські колорити змішані з місцевими. Інакшість Світлани Антонишин, яка мешкає у Бродах на Львівщині, виглядає дещо зумовленою.

Автор пише сімейну хроніку, що описує повсякденне життя звичайних людей, які опинились у випробуваннях жорстоких часів, що живляться підлими інстинктами та вчинками. Це відтворення найдрібніших деталей тонких спостережень, родинних стосунків, побуту та передчуттів. У центрі уваги автора – вічні теми кохання та зради, конфлікту добра і зла, які набувають ознак смерті в контексті подій апокаліптичного сюжету. Трагедія простежується в долі зображеної сімейної історії, але замість глибоких роздумів і байдужості автор увійшов у сферу катарсичного співчуття… читати далі

Жанр цього есею частково визначається авторським підзаголовком — романтичне застілля з невтішним чоловіком — але хто його знає? - Фінал. Одразу потрапляєш у майже казковий сюжет, де на рівних стоять оксамитові метелики, зачудовані козенята та холодні джерела. Червоні білки їдять горіхи, які їм дає людина, а зозулі, мабуть, кують зовсім поруч! Це може бути початком театралізованої вистави: «...згасло світло. Темрява. Затяжний «гуркіт» незакріпленого потяга... тротуари були вповні дірами. Ліхтарний стовп із потрощеними ліхтарями. Митті. , спалахнуло примарне жовте світло — знову темрява...важка, нависла, грізна». Страшно, страхітливо, безжально починається хресна дорога ліричної героїні Лілі Світелло! Яке яскраве застереження для сучасної молоді!

Вражає стислість фрази і влучність деталей: «Палав серпень. Шумлять мертвим листям старі добрі груші».

Майстерний мовний інструментарій, багатий словниковим запасом: "Кленовий лист ледь помітно впав до моїх ніг. Оранжево-червоний. Теплий. Мережа жертви в корені...гарний лист. Шкода, що він помер... ...( курсив мій – Т. Д.); поєднання різних мовних стилів, особливо сміливе вживання сучасного українського сленгу. Перелічені ознаки доповнюють життєвий і духовний досвід, оптимістичне ставлення до життя, стриманість у творчих результатах. У цьому проявляються основні риси письменницької творчості. зрілість — побудова художніми засобами певної картини світу, оригінальність, наявність власного світогляду.Твір вражає людину безпосереднім виразом і непідробним захопленням.

Фантастику завжди пишуть два автори – талант і досвід. Залежно від унікальності першого та багатства другого твір або стає літературним явищем, або ігнорується. «Глибока ностальгічна мелодія тихо пливе серед сутінків... За вікном граціозно ширяють веселі лапки сніжинки.


АГОВ! АУДІОКНИГА НЕ ПРАЦЮЄ!
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий