Аудіокнига Над колискою Запоріжжя - автор Сава Божко

Над колискою Запоріжжя
  • Рейтинг: 0 (0 голосів) -
Ви зайшли щоб прослухати аудіокнигу Над колискою Запоріжжя! від автора Сава Божко, читає її - Галина Довгозвяга
Інструкція, як завантажити аудіокнигу

Плеєр для прослуховування аудіокниги Над колискою Запоріжжя:


Сподобалась аудіокнига? Не будь пасивним, прокоментуй і залиш відгук!
Потрібна реклама? - Пиши на [email protected]

Опис аудіокниги Над колискою Запоріжжя:

У 1920-х роках старі трактування історичних подій були відкинуті, а нові ще не були написані, для розробки теми потрібні були сміливість і чималий хист. Історичний роман «Над колискою Запоріжжя» (1925), у якому автор викладає «своє оригінальне бачення початку історії українського козацтва», викликав інтерес критики у 1920-х роках і був перевиданий у 1994 р. Збірка історичних оповідань "Чарівні козаки"

Версія Сави Божка, викладена в повісті про заснування Запоріжжя та роль Дмитра Вишневецького в цій події, не може претендувати на повну історичну достовірність і тому ставить твір «на Запоріжжі» «Над колискою» вбачається більш доцільною умовною історією, т.к. є певні спотворення історичних фактів.

Повість захоплює сюжетом, авантюрністю, оригінальністю використання фольклору. У центрі твору — образ князя Вишневецького, старости черкаської та старости канівської, які збудували форт на острові Хортиці, щоб захистити українські землі від татарських набігів і вільної торгівлі. Для цього він використовував примусову працю з місцевого населення, що викликало повстання селян. Повстанцем у повісті є Марко Голий, захисник селян у рідному селі Дикий Кут. Керуючись настановами часу і продовженою літературною традицією, автор прагне подати фрагменти «довготривалої боротьби народних мас проти свавілля експлуататорів».


АГОВ! АУДІОКНИГА НЕ ПРАЦЮЄ!
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий